Miben rejlik a Chrisofix® termékek különleges tulajdonsága?

A Chrisofix® termékek alapját a hullámosított alumínium lemez adja, amelyet mindkét oldalon bőrbarát műanyag habba ágyazunk, illetve textillel fedünk.

A textil bevonat nélküli Chrisofix® síneket szabad sérült bőrfelületen alkalmazni?

Csak elsősegély esetén és csak néhány órán át.

Vághatóak a Chrisofix® sínek?

Nem, mert az éles alumínium él sérülést okozhat.

Hogyan alkalmazzuk a Chrisofix® síneket?

Az elsősegély sínek kivételével, a termékek első felhelyezését szakember végezze. A sínt egy nem sérült testrészen elő lehet formálni, míg a finom hozzáigazításokat már a sérült testrészen, óvatos nyomással, formálással lehet elvégezni. Korrigáló utánállításokat is lehet végezni a sínen, pl. a duzzanat csökkenése után.

Hogyan rögzítjük a Chrisofix® síneket?

A síneket a velük együtt szállított pántok segítségével rögzítjük, amelyek Velcroval záródnak. Csak egészségre nem káros ragasztóanyagokat alkalmazunk (akril).

Hogyan tisztíthatóak a Chrisofix® sínek?

A sín textilbevonata semleges mosószerrel nedvesített puha szivaccsal dörgölve, langyos vízzel lemosható. A mosóvíz maradéka folyóvízzel leöblítendő, majd a vizet száraz ruhával vagy tiszta papírral leitatjuk, és a sínt szobahőmérsékleten vagy hidegen/langyosan, de semmi esetre sem melegen fúvó hajszárítóval megszárítjuk. A szárításhoz mikrohullám, infravörös hullám vagy ruhaszárító használata tilos! A sínek (hajlított állapotban is) mosózsákba téve 30°C hőfokon mosógéppel is moshatók, alacsony fordulat mellett centrifugálhatók. Ilyenkor - a többi ruha sérülésének elkerülése végett - a tépőzárak minden esetben „zárt“ állapotban legyenek.

Lehet fertőtleníteni a Chrisofix® síneket?

Csak a textil bevonat nélküli sínek fertőtleníthetők.

Le lehet venni a betegről a Chrisofix® sínt, majd újra feltenni azt?

A síneket csak a napi tisztálkodás alkalmával szabad levenni, ha az orvos ezt megengedi. Ebben az esetben csak ki kell nyitni a pántokat az egyik oldalon, és kihúzni belőle a kezet; a már beállított sínformát nem szabad megváltoztatni.